sunnuntai 16. elokuuta 2015

talviaikana Nizzassa

Rantamaisemaa helmikuulta. Rannalla voi käydä uimassa, vaikka vuorilla onkin loistavat laskettelukelit.

Nizzan seudulla Ranskan Rivieralla viihtyy myös talviaikana. Lämpötila alkaa laskea marraskuussa, mutta voi olla talvellakin + 20 C ja sadepäiviä on harvoin. T-paidassa ja shortseissa voi lenkkeillä säiden puolesta hyvin. Yölämpötilat voivat laskea + 5 C:n tuntumaan. Valoisuus tuo piristystä pohjoisen kaamokseen. 
Talviaikana väkeä ei ole paljon turistien määrän ollessa vähäisempi, vaikka alue vetää puoleensa myös kesäajan ulkopuolella. Silloin liikkuminen on helpompaa, hintataso on myös edullisempi. Talviaikana on varsin viihtyisää ja rauhallista käydä tutustumassa museoihin, katedraaliin ja vanhankaupungin tunnelmaan sekä moniin muihin kohteisiin Nizzassa ja sen ympäristössä.


Asunnolta on mielenkiintoista seurata paikallisten joulun viettoa. Talot on koristeltu, keskustaan nousee joulukylä ja rantabulevardillakin on koristeita. Aattona ollaan vielä töissä ja joulupäivänä kokoonnutaan ystävien luokse päivälliselle. Ruoka on tärkeässä roolissa kuten Ranskassa odottaa voikin. Kaupat sekä joulukylä pullistelevat erilaisia ruokia maksapateesta ja kalasta ranskalaisiin jouluherkkuihin.Joulukylä Nizzan keskustassa maailmapyörästä käsin.

Nizzan seudulla pääsee myös laskettelemaan noin 1,5 h:n ajomatkan päässä. Lähin laskettelukeskus on Valberg ja Isola 2000. Laskettelurinteitä on useita ja myös hiihtomahdollisuuksia löytyy. Hintataso on lompakolle ystävällinen: yhden päivän laskettelu välineiden sekä hissilipun kanssa kustantaa neljältä hengeltä parhaimmillaan reilusti alle 200 euroa. Illaksi ehtii päiväohjelman jälkeen merenrantaan vielä uimaan. Laskettelukausi kestää tavallisesti pääsiäiseen asti. http://en.france-montagnes.com

Lumisuus kasvaa sitä mukaa kun ajetaan vuorille. Aurinkoista maisemaa helmikuulta.

Hiihtokeskus Vallberg, 1,5 h autolla Nizzasta Laponien asunnolta.

Kevät käynnistyy helmikuussa värikkäillä festivaaleilla. Muutaman viikon ajan nähtävillä on musiikin soidessa valtavia kulkueita ja hienoja tanssiesityksiä. Nizzalaisten panostuksen karnevaleihin tuntee ja näkee.

Paraatimeininkiä Mardi Gras -festivaaleilta.

Nizzan stadionilla pelataan ahkerasti Ranskan liigan jalkapalloa talviaikana. Uima-altaan ollessa suljettuna talvinen sää on loistava petanquen pelaamiseen asuntoalueen kentällä tai pyöräilyyn Nizzan keskustan vuokrapyörillä. Vaellus on myös mitä mahtavin idea lämpimässä talvisäässä ja huikeissa vuoristomaisemissa. Vaellusreitit löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti