lauantai 15. elokuuta 2015

Jalkapalloa Nizzassa


Nizzan uusi jalkapallostadion näkyy asunnoltakin! 

Lähdimme katsomaan marraskuussa 2014 Nizza - Lyon peliä Nizzan uudelle stadionille. 
Menimme stadionille n. 1 h ennen peliä omalla autolla ja löysimme lipunmyyntikojun avuliaitten toimitsijoiden avulla. Fanituotemyymälästä piti tietysti ostaa kaulaliinat. Peliin toivat tunnelmaa vierasjoukkue Lyonin kannattajat ja paikalliset fanit. Peli päättyi vierasjoukkueen 3-1 voittoon, mutta oli mieleenpainuva. Jalkapallo on nizzalaisia yhdistävä tekijä, Meillä oli oikein mukava ilta ystävien kesken. Suosittelen!
Nizzassa on uusi tuliterä jalkapallostadion Allianz-Riviera stadion St. Isodieren alueella, kolmen kilometrin kävelymatkan päässä Laponien asunnolta. Stadionilla pelataan jalkapallon EM-kilpailut vuonna 2016.
OGC Nice pelaa  Ranskan liigaa. Lippuja yleensä saa portilta vaivattomasti. Lippujen hinnat ovat alkaen 15 €. Ottelukalanterin löydät joukkueen sivuilta: ogcnice.com

Nizzan paikallisvastustaja on AS Monaco, joka pelaa Stade Lous II stadionilla Monacossa. Stadionin vieressä on edullinen parkkitalo autolle. Monacoon pääsee myös junalla ja busseilla Nizzasta. Juna saattaa olla hyvä vaihtoehto, sillä St. Augustinin asema on kolmen kilometrin päässä asunnolta, johon onnistuu pääsy kätevästi bussilla tai kävellen. Seuran sivut asmonaco.com. Monacon stadionilla ei olla vielä käyty jalkapallopelissä, mutta Timanttiliigan yleisurheilukilpailut on tullut nähtyä. Stadion henkii historiaa ja tyylikkyyttä ruhtinaskunnassa.Kuvan vasemmassa laidassa jalkapallostadion vielä rakennusvaiheessa aurinkoisessa Nizzassa joulukuussa 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti